Artikel Groot Hellevoet, Voorne Makelaars


Leuk artikel in het Groot Hellevoet: Voorne Makelaars is een jong bedrijf met makelaar en bouwkundig ingenieur Ben Stuijts aan het roer.


Groot Hellevoet - 2020-12-03T20:58:54.118Z
🏷 voorne makelaars


Hellevoetsluis - Voorne Makelaars is een jong bedrijf met makelaar en bouwkundig ingenieur Ben Stuijts aan het roer.

“Wij houden ons bezig met de aankoop en verkoop van woningen op Voorne Putten en Goeree-Overflakkee. Ben Stuijts is behalve makelaar ook bouwkundig ingenieur. “Dat is, denk ik, een pre bij het begeleiden van mensen bij de aan -en verkoop van vastgoed” zegt Ben. “Mijn kennis van bouw en bouwtechnieken reikt wat verder; ik kan kopers direct adviseren wat wel of niet mogelijk is bij een eventuele verbouwing. Heb je vragen die bouwkundig van aard zijn dan krijg je een eerlijk én correct antwoord. Ben gaat verder: “Er komt bij de aankoop of verkoop van een woning veel op je af, meer dan je in eerste instantie zou denken. En dan is het handig dat je met al je vragen over financiën, rechten, plichten, en dus ook je bouwkundige vragen, gewoon bij je eigen makelaar terecht kunt. Ik ben echt een vraagbaak voor mijn klanten; ik probeer ze van A tot Z te helpen. Het is een belangrijke beslissing die je met gedegen advies wilt nemen. We zetten ons er voor de volle 100% voor in onze klanten tevreden te stellen.”

Geen onnodige risico's; laat het aan de makelaar over

Je kunt je woning tegenwoordig ook zelf verkopen. Mensen denken vaak dat dit veel geld kan besparen. “Als alles goed gaat dan kan dat het geval zijn, maar aan de verkoop van een woning zijn allerlei juridische zaken verbonden, die goed geregeld moeten worden. Wil je liever geen onnodige risico’s lopen dan kan Voorne Makelaars je daar bij helpen. We bepalen de juiste vraagprijs, doen de onderhandelingen met potentiële kopers en zorgen voor de advertenties om je woning goed in de markt te zetten. We helpen overigens niet alleen mensen met de aankoop of verkoop van hun woning. Ook ondernemers begeleiden wij bij de zoektocht naar een geschikt pand, doen de onderhandelingen en zorgen voor een correct huur- of koopcontract.”

Renoveren of verbouwen voor de overdracht

“Wij werken samen met een aantal partners waardoor we net dat beetje meer kunnen bieden. Wij verzorgen taxaties en bouwkundige keuringen die vaak nodig zijn voor de financiering en aan- en verkoop van een woning. Ook werken wij samen met een aannemingsbedrijf. Er is namelijk veel vraag om bestaande woningen te renoveren of te verbouwen. Je kunt ervoor kiezen de verbouwing van de woning voor de overdracht te doen zodat je er na overdracht niets meer aan hoeft te doen, behalve natuurlijk te verhuizen. Onze aannemer kan het schilderwerk binnen en buiten doen, de muren glad stucen, ook is het mogelijk nieuwe keukens, badkamers en toiletten te plaatsen. Wij maken offertes met een open en eerlijke begroting, zodat mensen precies kunnen zien wat we gaan doen en hoe de prijs is opgebouwd.

Effect van de crisis op de woningmarkt

Veel mensen vragen zich wat de coronacrisis gaat betekenen voor de woningmarkt. En of het kopen van een woning nu een extra risico is. Ben: “Op dit moment zie je dat de coronacrisis een beperkte invloed heeft op de huizenmarkt. De verwachting is dat op korte termijn de rente wat zal gaan stijgen. De afgelopen maanden heb je gezien dat de lage rentestand ingeprijsd werd in de vraagprijs. Hierdoor is de prijs van vastgoed meer gestegen dan de feitelijk waarde.

Ik hoop dat er een betere balans komen tussen vraag en aanbod met name in het lagere marktsegment. Op dit moment moeten starters vaak diep in de buidel tasten voor een woning en wordt er boven de vraagprijs betaald voor een woning. Soms kun je je afvragen of dat wel verantwoord en verstandig is; het kan toch niet de bedoeling zijn dat je net begint en dan al tot over je oren in de schuld zit. En de woning moet uiteindelijk waard worden wat jij er voor hebt betaald, anders leg je er op toe. Ik adviseer starters om zeker de eerste 10 jaar een deel van een hypotheek versneld af te lossen.

Er is er nog steeds een tekort aan woningen in Nederland. De achterstand in de bouw zal eerst ingehaald moeten worden. Er worden op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee wel huizen gebouwd, maar eigenlijk is dat een druppel op een gloeiende plaat. Daarbij worden er veel woningen aan de bovenkant van de markt bijgebouwd. Om een balans tussen vraag en aanbod te verwezenlijken zouden er veel meer huizen moeten worden gebouwd, met name in het lage en middensegment. Dat betekent overigens niet dat ik vind dat hier te veel huizen gebouwd zouden moeten. Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee is juist zo mooi door de afwisseling van kleine steden, dorpen, natuur en het platteland.”

Voorne Makelaars & Advies Maltaweide 8 3223 MJ Hellevoetsluis 0181 899 313 info@voornemakelaars.nl

Aankoop makelaar

Ga echt voor dat droomhuis, zorg voor een scherpe onderhandeling en koop geen huis met allerlei mankementen, waar u vooraf geen weet van hebt. Laat u bij deze belangrijke beslissing begeleiden door een aankoopmakelaar. Dit heeft een groot aantal voordelen en eigenlijk is er altijd sprake van het zichzelf terugverdienen van de kosten van de makelaar.

Meer informatie aankoopmakelaar

Vrijblijvende afspraak inplannen

Verkoop makelaar

Uw huis verkopen is veel meer dan een advertentie plaatsen op een van de bekende huizensites. Aan de verkoop van uw huis zijn allerlei juridische zaken verbonden, die goed geregeld moeten worden. Daarbij helpt een goede verkoopstrategie: Deze bestaat uit de juiste prijs, onderhandeling en gerichte reclame.

Meer informatie verkoopmakelaar

Gratis waardebepaling

Een waardebepaling wordt gratis uitgevoerd en geeft een indicatie van de verwachte verkoopprijs. Daarnaast is een waardebepaling geheel vrijblijvend en geven we u een verkoopadvies.

Meer informatie gratis waardebepaling

Direct waardebepaling inplannen