Hoe blijft u op de hoogte?

Bouwplannen in de buurt

Als huisbezitter is het belangrijk te weten of er bouwplannen of andere vergunningen afgegeven gaan worden door de gemeente in de buurt. Sommige vergunningen kunnen namelijk de waarde van uw woning of pand beïnvloeden. Hoe kunt u dit op een gemakkelijke manier in de gaten houden?

huis verkopen huis kopen

#voornemakelaars

Bouwplannen in de buurt

U zoekt of heeft een woning in Hellevoetsluis | Spijkenisse

Iedereen wordt geacht zichzelf te informeren over plannen en besluiten in zijn omgeving. Vroeger was dit een uitdaging. De Staatscourant werd (en wordt) door bijna niemand gelezen en de bezorging van het huis-aan-huisblad was (en is) ook geen zekerheid. Sinds een paar jaar is dat veranderd.

Berichten over uw buurt service

Een paar jaar geleden heeft de overheid de e-mailservice ‘Berichten over uw buurt’ in het leven geroepen. Alle besluiten afkomstig van voornamelijk gemeenten, waterschappen en provincies die direct invloed hebben op ‘uw buurt’ worden bijna dagelijks naar het opgegeven e-mailadres gestuurd. Denk hiervoor onder meer aan vergunningen en (ontwerp)bestemmingsplannen. Zodoende blijft u op de hoogte!

Terug naar boven

Meld je gelijk aan voor deze gratis service

www.overheid.nl

Welke gegevens heeft u nodig?

Maar dit is nog niet voldoende. Met het invoeren van het e-mailadres en een postcode – de postcode van ‘uw buurt’ – moet ook een straal worden opgegeven. Die straal bepaalt het gebied rondom ‘uw buurt’ waarover u alle besluiten wenst te ontvangen. Hoe groter de straal, hoe meer informatie u ontvangt, hoe onoverzichtelijker het wordt.

Terug naar boven

Kies juiste straal

De e-mailservice ‘Berichten over uw buurt’ kent een straal van 250 meter oplopend tot de hele gemeente. De vraag die u zichzelf moet stellen is: moet ik werkelijk weten wat er in de hele gemeente gebeurt of is het voldoende als ik een straal van bijvoorbeeld 1.000 meter kies?

Natuurlijk wil u weten welke plannen en besluiten rechtstreeks van toepassing zijn op uw vastgoed. In dat geval kunt u volstaan met de kleinste straal. Daarbij blijft het echter niet. U wil namelijk ook weten welke plannen en besluiten potentieel gevolgen hebben voor uw vastgoed. Voor de eigenaar van een woning is het normaliter niet relevant welke plannen of besluiten er op 3.000 meter van die woning zijn. De kans is namelijk klein dat de eigenaar en/of gebruiker van die woning gevolgen zullen ondervinden van die plannen of besluiten. Voor de eigenaar en/of huurder van een winkel is dat een ander verhaal. Als in dezelfde gemeente of in de buurt daarvan een outletcentrum uit de grond wordt gestampt, dan kan dit enorme invloed hebben op de detailhandel in de omgeving en daarmee de waarde van het vastgoed. Kortom, de keuze van de straal moet zorgvuldig overwogen worden.

Terug naar boven

Wilt u weten wat uw woning waard is?

Bel Voorne Makelaars