Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Heb je een vraag?

Veel gestelde vragen...

De meest gestelde vragen worden netjes bijgehouden op de website van voorne makelaars. Wellicht staat jouw vraag er ook tussen? Mocht een antwoord niet duidelijk zijn, vul dan gewoon hierboven jouw vraag in. Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord.

Waarom zijn er opstartkosten?

Ik maak gebruik van professionals om jouw huis zo goed mogelijk te presenteren en in de markt te zetten. Deze professionals zijn niet in dienst bij voorne makelaars en ik betaal hen per opdracht. De opstartkosten zijn bedoeld als tegemoedkoming voor deze kosten, die ik maak voor een succesvolle verkoop van jouw huis. Overigens worden de opstartkosten netjes weer in mindering gebracht bij de courtage, wanneer de woning verkocht is.

Hoe worden de opstartkosten verrekend?

Aan het begin van ons traject betaal je de opstartkosten. Na verkoop van de woning, wordt de courtage bepaald. Dit is een bepaald percentage van de verkoopprijs. Vervolgens worden de opstartkosten afgetrokken van de courtage. Een rekenvoorbeeld:

Stel, je hebt € 250 betaald en jouw woning wordt verkocht voor € 350.000. De afgesproken courtage bedraagt 1.3%. Bij de overdracht van de woning maakt de notaris de rekening op en betaal jij 1.3% over € 350.000 min de opstartkosten = € 4.550 - € 250 = € 4.300.

Kan ik mijn woning uit de verkoop halen?

Het kan altijd gebeuren dat je jouw woning niet meer wilt verkopen. Aan het begin van ons traject betaal je de opstartkosten. Indien je besluit om jouw woning niet meer te verkopen, dan beeindigen wij de opdracht en krijg je de opstartkosten niet meer terug, aangezien deze kosten al gemaakt zijn aan het begin van ons proces. Voor de rest hoeft er niets betaald te worden.

Wat betekent k.k.?

K.K. staat voor kosten koper. Dit zijn wettelijk vastgelegde kosten, die degene die het huis koopt betaalt. Deze kosten bestaan uit twee dingen:

  • Overdrachtsbelasting
    Bij het kopen van een woning betaal je overdrachtsbelasting; dit is 2% van de koopsom.
  • Notaris en kadaster
    Bij de levering van een huis ben je als koper verplicht een notaris in te schakelen; de notaris maakt rechtsgeldige aktes op, zoals de transportakte en hypotheekakte. Iedere notaris hanteert hiervoor zijn eigen tarieven. Daarnaast worden kosten in rekening gebracht voor het inschrijven van de aktes bij het Kadaster.