Roompot verdwijnt: parken verder onder de naam Landal


De naam Roompot verdwijnt uit Nederland. Na de overname door Landal GreenParks in 2021 gaan alle parken en vakantielocaties in Nederland verder onder de naam Landal.


- 2024-05-23T17:00:25Z
🏷 Roompot 🏷 Landal


Roompot verdwijnt: parken verder onder de naam Landal met volledig nieuwe uitstraling

Goes, 23 mei 2024 - De naam Roompot verdwijnt uit Nederland. Na de overname door Landal GreenParks in 2021, gaan alle parken en het bedrijf nu verder onder de naam Landal. Ook het hoofdkantoor verhuist van Zeeland naar Amsterdam. Dit werd donderdag bekendgemaakt aan het personeel.

Dit nieuws werd donderdag bekendgemaakt aan het personeel van Roompot. De naamswijziging is ingegeven door de bekendere naamsbekendheid van Landal in Europa. De naam Roompot zal enkel in België behouden blijven.

Nieuwe uitstraling

Het merk Landal krijgt wel een volledig nieuwe uitstraling, met onder andere een moderner logo. De nieuwe uitstraling wordt na de zomer gelanceerd. De complete operatie, inclusief de naamswijziging van alle parken, zal nog zo'n anderhalf jaar duren.

Historie Roompot

De historie van Roompot gaat terug naar 1965, toen het de naam was van een nieuwe camping in Kamperland. Onder leiding van Henk van Koeveringe groeide het bedrijf uit tot een groot concern. In 2012 nam investeringsmaatschappij KKR het bedrijf over.

Verhuizing hoofdkantoor

De klantenservice en de logistieke afdeling van Roompot blijven in Goes gevestigd. Medewerkers van het shared services center die diensten verlenen aan huiseigenaren, blijven voorlopig in het kantoor aan de A58 in Goes. De rest van de kantoorfuncties verhuist naar Amsterdam. Het bedrijf heeft al een kantoorpand op het oog met plaats voor 250 tot 300 mensen. De ondernemingsraad moet zich nog uitspreken over de verhuisplannen.

NB:

Bron: Diverse nieuwsberichten mei 2024.