Overzicht artikelen


Hieronder vindt u een aantal handige artikelen, waarin verschillende onderwerpen toegelicht worden. Met enige regelmaat worden nieuwe artikelen toegevoegd.

extra informatie

Overzicht van alle artikelen (38)

Zoek op onderwerp
Roompot verdwijnt: parken verder onder de naam Landal

De naam Roompot verdwijnt uit Nederland. Na de overname door Landal GreenParks in 2021 gaan alle parken en vakantielocaties in Nederland verder onder de naam Landal.

🏷 Roompot 🏷 Landal

Nieuw coalitieakkoord: wat zijn de plannen voor de woningmarkt?

Bijna een halfjaar na de Tweede Kamerverkiezingen zijn de PVV, NSC, BBB en VVD tot een coalitieakkoord gekomen onder de naam 'Hoop, lef en trots'. En voor jou is de hamvraag natuurlijk: hoe gaat het nieuwe kabinet de woningcrisis aanpakken?

🏷 woningmarkt

verhuurontwikkelingen Europarcs

Goed nieuws is dat de verhuurresultaten zich positief blijven ontwikkelen. Over heel 2023 hebben we een verhuuromzetstijging van 20,2% op EuroParcs niveau gerealiseerd.

🏷 Euroaparcs 🏷 Investeren in vakantiewoning

Nieuw samenwerkingsmodel Europarcs

Komende maanden wordt het nieuwe samenwerkingmodel van Europarcs getest bij EuroParcs De Zanding en EuroParcs De Wije Werelt. Wat wordt het nieuwe samenwerkingsmodel?

🏷 Europarcs 🏷 Verhuurmogelijkheden 🏷 Samenwerkingsmodel Europarcs

Maak de huurmarkt weer gezond 2024

Maatschappelijke ontwrichting dreigt door een opeenstapeling van maatregelen op de woningmarkt. Branchevereniging VBO en Stichting Certificering voor Makelaars willen met de oplossingen uit dit manifest de huurmarkt weer gezond(er) maken.

🏷 huurmarkt 🏷 VBO makelaar

Verkoop van een Woning na Overlijden: Een Gids voor Nabestaanden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Naast het verwerken van het verlies, komt er ook veel praktische zaken op u af. Eén van die zaken is de verkoop van de woning van de overledene. In dit artikel bespreken we uitgebreid wat u allemaal moet regelen voordat u de woning kunt verkopen.

🏷 verkopen na overlijden 🏷 woning verkopen uit een nalatenschap 🏷 nalatenschap 🏷 erfenis afwikkelen

Vrij op naam of kosten koper?

Koopsom kosten koper vs. vrij op naam: wat is het verschil? Voorne Makelaars legt het uit in dit artikel.

🏷 kosten koper (k.k.) 🏷 vrij op naam (v.o.n.)

Op zoek naar makelaar hellevoetsluis

Als u een woning wilt verkopen of kopen in Hellevoetsluis, dan is het belangrijk om een goede makelaar in de arm te nemen. Voorne Makelaars vindt een persoonlijk en betrokken aanpak belangrijk. Wanneer u iemand zoekt, die breed met u meedenkt, maak dan een vrijblijvende afspraak.

🏷 makelaar Hellevoetsluis 🏷 meedenkende makelaar

REGELWIJZIGINGEN HUURVERHOGING 2024

Let op: vanaf 1 juli 2024 gelden er nieuwe regels voor huurverhogingen in de gereguleerde sector. Deze wijzigingen hebben invloed op zowel makelaars als huurders. Hieronder bespreken we de belangrijkste punten.

🏷 huurverhoging 🏷 beleggen in vastgoed

Hoe je je woning klaarmaakt voor verkoop

Als je je woning wilt verkopen, is het dus belangrijk om deze goed voor te bereiden. In dit artikel geven we je een aantal tips om je woning optimaal te prepareren voor de verkoop.

🏷 verkoop woning 🏷 huis verkopen Hellevoetsluis 🏷 makelaar Hellevoetsluis

De familiebank: een leuke en nuttige manier om geld te lenen

De familiebank is een steeds populairdere manier om geld te lenen. Het is een informele manier van lenen, waarbij een familielid geld leent aan een ander familielid.

🏷 familiebank 🏷 geld lenen 🏷 helpen om huis te kopen

tips voor het huren van een woning

Huurwoningen in de vrije sector kunnen een uitdaging zijn om te vinden. Maar met de juiste aanpak kun je je kansen vergroten en valkuilen vermijden.

🏷 huren 🏷 huurwoning 🏷 huurcontract 🏷 tips huurwoning

Waarom investeren in recreatiewoning aan de Nederlandse kust?

Veel mensen kiezen er voor om te investeren in een recreatiewoning aan de Nederlandse kust. Wat zijn hier de voordelen van?

🏷 recreatiewoning 🏷 Nederlandse Kust 🏷 Investeren

Wat is bezemschoon opleveren?

Wanneer u een woning verkoopt, wordt verwacht dat u de woning bezemschoon oplevert, maar wat betekent dat?

🏷 verkoop woning 🏷 bezemschoon

Tips voor begeleidend schrijven bij het doen van een bod op een woning

Wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning, is het belangrijk om een goede toelichting te geven bij je bod. Hier lees je de tips om je toelichting effectief en overtuigend te maken.

🏷 bod doen 🏷 bieden op woning

Wat zijn de voordelen van een aankoopmakelaar?

Veel mensen kiezen ervoor om de aankoop van hun nieuwe woning te laten begeleiden door een aankoopmakelaar. Wat zijn hiervan de voordelen?

🏷 aankoopmakelaar

Waar moet je op letten bij een bezichtiging?

Lees hier de belangrijkste tips waar je op moet letten bij een bezichtiging

🏷 bezichtiging 🏷 woning kopen

Starterslening Voorne aan Zee

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van de woning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen bij een reguliere hypotheekverstrekker.

🏷 hypotheek 🏷 starter

Wat is het verschil tussen een galerij - en portiekflat?

Een galerijflat en een portiekflat zijn beide typen woongebouwen. Ze hebben enkele verschillen qua architectuur en indeling.

🏷 appartementen

Energiegebruik van Eengezinswoning, Hoekwoning en Vrijstaande Woning: Vergelijking en Tips voor Efficiëntie

Het energiegebruik van een woning is een belangrijke factor in termen van milieu-impact en kosten voor de bewoners. Verschillende woningtypen hebben vaak verschillende energiebehoeften vanwege hun bouwstijl, isolatie en ruimteverdeling.

🏷 energiegebruik 🏷 tips energiebesparing

Schuurtjes bij de chalets van Europarcs niet meer toegestaan

Veel eigenaren hebben in het verleden een schuurtje geplaatst bij hun chalet op een Europarcs Resort. Om veiligheidsredenen is dat helaas niet meer toegestaan.

🏷 europarcs

Koopprijzen dalen voorlopig verder op de Nederlandse koopwoningmarkt

De huizenprijzen kunnen straks weer gaan stijgen omdat de nieuwbouwproductie hapert. Er ontstaat dan mogelijk een nog grotere krapte op de woningmarkt.

🏷 huizenprijzen

WOZ-waarde en marktwaarde, wat is het verschil?

Er zijn echter verschillende manieren om de waarde van een woning te bepalen, zoals de WOZ-waarde en de marktwaarde. In deze blog gaan we dieper in op het verschil tussen deze twee waardebepalingsmethoden.

🏷 waardebepaling 🏷 woz waarde

Woning bezichtigen? Gebruik deze checklist!

Waar moet je op letten wanneer je een woning gaat bezichtigen? Maak gebruik van onze handige checklist.

🏷 checklist bezichtiging 🏷 woning kopen

Aandachtspunten over de rente bij het afsluiten van een hypotheek

De hypotheekrente schommelt zo nu en dan. Maar vanaf welk moment staat het rentepercentage eigenlijk vast bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek? En hoe lang blijft het renteaanbod staan?

🏷 hypotheekrente

Dit verandert er in 2023 op de woningmarkt

Over een paar dagen is het Kerstmis en voordat je het weet is het nieuwe jaar alweer aangebroken. Een nieuw jaar brengt tevens nieuwe (financiële) regels en regelingen met zich mee. We hebben de belangrijkste veranderingen voor 2023 voor je op een rijtje gezet.

🏷 woningmarkt 2023

Verbouwen of verhuizen?

Misschien is dit wel hét moment om na te denken over of je nog wel happy bent in je huis.

🏷 klusbedrijf 🏷 huis verkopen 🏷 huis verduurzamen

Welke vragen moet ik stellen bij het bezichtigen van een huis?

Tijdens een bezichtiging komt er veel op je af. Vooraf een vragenlijst maken kan je daarom helpen. Maar wat voor vragen stel je dan? Hieronder wat vragen om vooraf te noteren, ze kunnen ook voor jou van toepassing zijn.

🏷 bezichtiging

Stimuleringslening verduurzaming kleine VVE

Kan een VVE met een klein vermogen gebruikmaken van stimuleringsleningen om te verduurzamen?

🏷 verduurzaming 🏷 appartementen 🏷 VVE

EBA waarschuwt voor kwetsbaarheden op de Nederlandse woningmarkt

De oververhitting van de Nederlandse woningmarkt, gekenmerkt door enorme prijsstijgingen wordt specifiek genoemd in het laatste EBA-rapport met betrekking tot risico’s voor kredietverstrekkers.

🏷 economie 🏷 woningmarkt

Wat is een huurafhankelijk opstalrecht?

EuroParcs zal bij verkoop van recreatieobjecten, waarbij de ondergrond wordt verhuurd, een contractuele verplichting opnemen tot het vestigen van een huurafhankelijk opstalrecht. Maar wat is dat eigenlijk?

🏷 opstalrecht 🏷 huurafhankelijk opstalrecht

Gaat hypotheekrente stijgen of dalen in 2022?

Bij de aankoop of verkoop van de woning is het handig om de ontwikkelingen van de hypotheekrente op de voet te volgen. Wat bepaalt de hypotheekrente?

🏷 hypotheekrente 🏷

Riet op een schroefdak

Een geschroefd rieten dak is van buitenaf gezien niet te onderscheiden van de traditionele open constructie. Het verschil zit hem alleen aan de binnenkant van het dak.

🏷 Citta Romana 🏷 rieten kap

Investeren in vakantiewoning

Steeds meer mensen kijken naar de optie om te investeren in een vakantiewoning. Niet alleen in het buitenland, maar ook in Nederland. Waarom is investeren in een vakantiewoning zo interessant? Wat zijn de voordelen van deze investering en wat kan het opleveren?

🏷 recreatie 🏷 investeren 🏷

Checklist bezichtiging woning

Heb je een woning online gevonden die je graag wil bezichtigen? Neem deze checklist huis bezichtigen mee, zo ben je goed voorbereid!

🏷 bezichtiging 🏷 checklist

Wat is de herbouwwaarde van mijn woning

Wil je een opstalverzekering afsluiten? Dan moet je meestal de herbouwwaarde van je woning invullen. Om deze te berekenen, hebben verzekeraars een handig hulpmiddel gemaakt: de herbouwwaardemeter. Met deze meter reken je de herbouwwaarde eenvoudig uit.

🏷 herbouwwaarde 🏷

Vrijstelling overdrachtsbelasting kopers tot 35 jaar

Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper.

🏷 overdrachtsbelasting 🏷

Welke ontbindende voorwaarden zijn er?

Welke ontbindende voorwaarden zijn er en welke zijn verstandig om te gebruiken?

🏷 ontbindende voorwaarden 🏷 financiering 🏷 bouwkundige keuring 🏷 NHG