Europarcs Poort van Zeeland


Voorne Makelaars is gespecialiseerd in de verkoop en aankoop van chalets op het Europarcs Resort Poort van Zeeland. De afgelopen 3 jaar hebben wij een groot aantal chalets op het Resort verkocht.

Contact opnemen

šŸ· Europarcs Poort van Zeeland šŸ· vakantiewoning šŸ· investeren in vakantiewoning šŸ·

Voorne Makelaars heeft de afgelopen jaren met succes recreatiewoningen verkocht op het Resort Poort van Zeeland. De verkoop van de chalets vraagt specifieke expertise en netwerk, wat wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Wij kennen het parkmanagement en de medewerkers op het park, kennen de btw-kwesties en zijn bekend met het eerste recht van koop van Europarcs, dat notarieel gevestigd is op de percelen op het park.

LOOPT UW VAST RENDEMENTSPERIODE AF?

Wij adviseren u ons vroegtijdig te betrekken, mocht u er over nadenken de recreatiewoning te verkopen, zodat er geen onnodige vertragingen in het proces gaan komen. Hieronder vindt u de verschillende stappen in het verkoopproces, met de daarbij behorende aandachtspunten en zaken, die handig zijn om te weten.

EERSTE STAP: VOORKEURSRECHT EUROPARCS

Wanneer u in het verleden een perceel gekocht heeft, waarop de chalet geplaatst is, moet u er rekening mee houden dat Europarcs een eerste recht van koop gevestigd heeft op het perceel en het chalet. Voordat de recreatiewoning verkocht kan worden, zal de notaris vragen om een afstandsverklaring van dit recht van Europarcs. Deze moet u aanvragen bij het landelijke kantoor van Europarcs dat gevestigd is in Apeldoorn. Nadat u de aanvraag gedaan heeft, krijgt u binnen 6 weken antwoord. Wij adviseren u ons te betrekken bij deze aanvraag, zodat u later in het verkoopproces geen ā€œlastā€ gaat krijgen van een onvolledige of onjuiste aanvraag.

TWEEDE STAP: WAARDEBEPALING RECREATIEWONING

Als het goed is, kunt u in uw digitale dossier van Europarcs zelf zien wanneer de woning verhuurd is en wanneer niet. Bij voorkeur maken wij een afspraak met u op het park voor nadere kennismaking en afstemming, maar ook om uw woning samen te inspecteren. Op die manier weten we wat de onderhoudsstaat van de woning is en kunnen we eventueel nog bijsturen, bijvoorbeeld wanneer zaken defect zijn in de woning, voordat deze in de verkoop gaat. Aan de hand van de inspectie, de plek op het park en de leeftijd van de woning, geven wij u een advies over de verkoopprijs van de woning.

DERDE STAP: WONINGPRESENTATIE

In overleg met de parkmanager zal Voorne Makelaars een afspraak inplannen om uw woning te fotograferen en in te meten. Dit wordt gedaan door een professionele fotograaf, die het park en de huisjes goed kent. Inmeten is ook erg belangrijk, zodat wij precies weten hoe groot uw recreatiewoning is, die in de verkoop gaat.

Adverteren in Duitsland

Wij kunnen uw recreatiewoning ook op de Duitse markt aanbieden, doordat wij toegang hebben tot de "Duitse Funda" ImmoScout.

VIERDE STAP: OP ZOEK NAAR DE NIEUWE EIGENAAR

Voorne Makelaars zal uw woning landelijk adverteren en de woning ook gelijk onder de aandacht brengen van de mensen, die graag een huisje op het Resort willen kopen. Er zijn grof gezegd drie verschillende kopers: Allereerst de mensen, die de woning voor eigen gebruik willen aanschaffen. Vaak komen deze kopers uit het buitenland, het merendeel uit Belgiƫ (Vlaanderen) of Duitsland. Ten tweede de mensen, die de woning willen kopen als investeringsobject. Zij willen de woning via Europarcs verhuren en daarmee een interessant passief inkomen genereren. Ten slotte kopers, die een mix tussen eigen gebruik en verhuur willen.

Familiehuisje

De laatste trend is de verkoop van een recreatiewoning aan iemand, die deze koopt voor de familie. De eigenaar maakt dan zelf verdeeld over het jaar een aantal weken gebruik van het huisje. De andere weken wordt het huisje dan gebruikt door bijvoorbeeld de kinderen en kleinkinderen van de eigenaar.

Voorne Makelaars kan uw huisje ook in Duitsland aanbieden, via de marktleider daar ImmoScout24.de. Hieraan zit een bescheiden extra bedrag verbonden.

VIJFDE STAP: OVERDRACHT

Wanneer een nieuwe eigenaar is gevonden, worden de verkoopafspraken vastgelegd in een koopovereenkomst, die door de koper en verkoper getekend wordt. De overdracht wordt in principe gedaan bij Moerland Notarissen in Brielle, die specifieke kennis heeft over dergelijke overdrachten. Wel zo plezierig voor zowel de koper als verkoper. Voordat de woning formeel via de notaris wordt overgedragen, gaan koper en verkoper samen de woning inspecteren. Uiteraard wordt u daarbij begeleidt door Voorne Makelaars. Na het tekenen van de koopovereenkomst bent u eigenaar af en wordt in de regel binnen 1 tot 2 werkdagen het verkoopbedrag op uw rekening gestort.

AANDACHTSPUNTEN

Bij de verkoop zijn een aantal aandachtspunten, waarmee u rekening moet houden:

BESCHIKBAARHEID RECREATIEWONING VOOR BEZICHTIGINGEN

Wanneer u de woning tijdens de verkoop in verhuur heeft, dan kunnen er geen geĆÆnteresseerden in de woning kijken, op het moment dat de woning verhuurd is. Wel kan op zogenaamde wisseldagen (maandag en vrijdag) tussen 12:00 en 14:00 uur in overleg met Europarcs de recreatiewoning bekeken worden. Wij adviseren om of de woning gedurende het verkoopproces volledig uit de verhuur te halen of te kiezen om bijvoorbeeld 3 of 4 weekenden de woning uit de verhuur te halen, zodat wij op die momenten uw recreatiewoning kunnen laten bezichtigen.

OPZEGTERMIJN VAN UW BEHEER EN EXPLOITATIEOVEREENKOMST

Als u een beheer en exploitatieovereenkomst (verhuurcontract) heeft met Europarcs, bedraagt de opzegtermijn 6 maanden. Wanneer u de woning zou verkopen aan iemand, die de woning zelf wil gebruiken, dan betekent dit dat de potentiƫle koper dus 6 maanden moet wachten op de woning te kunnen gebruiken. Dit maakt uw woning natuurlijk minder aantrekkelijk voor deze groep kopers.

UW RECREATIEWONING EN DE BTW

Wanneer u de woning nieuw gekocht heeft, heeft u waarschijnlijk het perceel gekocht en los de chalet als roerende zaak. Over het chalet heeft u waarschijnlijk btw betaald en mogelijk teruggevraagd. Over het perceel heeft u overdrachtsbelasting betaald. Wanneer de recreatiewoning, inclusief perceel, nu wordt verkocht, wordt deze als onroerende zaak verkocht en zal de nieuwe eigenaar over het volledige aankoopbedrag overdrachtsbelasting moeten betalen. Voordat de woning in de verkoop gaat, bekijken wij samen met u, of en zo ja welke btw verplichting u nog heeft op de woning. Het is daarbij belangrijk dat u ook goed uw financiƫle adviseur betrekt, zodat u niet achteraf geconfronteerd wordt met onaangename verrassingen.

Door Voorne Makelaars | 2022-08-02T09:03:48Z

šŸ· Europarcs Poort van Zeeland šŸ· vakantiewoning šŸ· investeren in vakantiewoning šŸ·