Starterslening Voorne aan Zee


De Starterslening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van de woning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen bij een reguliere hypotheekverstrekker.


- 2023-06-03T14:14:58Z
šŸ· hypotheek šŸ· starter


Een SVN Starterslening is een lening die wordt verstrekt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Het is een speciale lening bedoeld voor starters op de woningmarkt die moeite hebben om een woning te kopen vanwege financiƫle beperkingen.

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van de woning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen bij een reguliere hypotheekverstrekker. Hierdoor wordt het voor starters mogelijk om een woning te kopen die anders buiten hun bereik zou liggen.

De Starterslening kent een aantal kenmerken:

Rentevrije periode: In de eerste jaren hoef je geen rente en aflossing te betalen. Dit geeft starters meer financiƫle ruimte in de beginfase van de hypotheek.

Om in aanmerking te komen voor een SVN Starterslening, dien je aan bepaalde eisen te voldoen. Hoewel de specifieke voorwaarden kunnen variƫren per gemeente, zijn hier enkele algemene richtlijnen:

Het is raadzaam om contact op te nemen met de gemeente of een onafhankelijk hypotheekadviseur voor gedetailleerde informatie over de specifieke eisen en voorwaarden van de SVN Starterslening in jouw situatie.

Klik hier voor de startersregeling van de gemeente Voorne aan Zee