verhuurontwikkelingen Europarcs


Goed nieuws is dat de verhuurresultaten zich positief blijven ontwikkelen. Over heel 2023 hebben we een verhuuromzetstijging van 20,2% op EuroParcs niveau gerealiseerd.


- 2024-05-13T18:45:09Z
🏷 Euroaparcs 🏷 Investeren in vakantiewoning


EuroParcs is een Nederlandse keten van vakantieparken met meer dan 100 parken in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg. De parken zijn gelegen op unieke locaties, variërend van de prachtige natuur van de Veluwe tot de gezellige kustplaatsen van Zeeland.

Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie met het hele gezin, een romantische getaway met z'n tweeën of een ontspannende wellness-retraite, EuroParcs heeft het perfecte vakantiepark voor jou.

Ontwikkelingen verhuur

Goed nieuws is dat de verhuurresultaten zich positief blijven ontwikkelen. Over heel 2023 heeft Europarcs een verhuuromzetstijging van 20,2% gerealiseerd, en op het moment van schrijven (begin mei 2024) heeft Europarcs al zo’n 21% meer boekingen binnen voor 2024 dan op dit moment vorig jaar.

Ook is de gemiddelde prijs per nacht toegenomen, waardoor de totale boekingsomzet in 2024 nu bijna 30% boven vorig jaar ligt. Het aantal woningen in de verhuur is slechts met 0,2% gestegen t.o.v. hetzelfde moment vorig jaar dus daarmee ligt de gemiddelde boekingsomzet per woning nu ook bijna 30% hoger dan op dit moment vorig jaar.

Er zijn wel grote verschillen per park te zien, waarbij vooral de nieuwere parken, zoals Poort van Zeeland, natuurlijk de grootste groei laten zien. Deze 30% groei ligt ruim boven het marktgemiddelde en laat dus zien dat Europarcs het relatief t.o.v. de concurrentie steeds beter doet. De gemiddelde gasttevredenheidsscore in het 1e kwartaal van 2024 is met 7,9 nog steeds erg mooi, maar wel ietsje gedaald t.o.v. de 8,2 in het vorige kwartaal.

Een andere positieve ontwikkeling is de introductie van groepsreserveringen op de website van Europarcs, waardoor het nu mogelijk is om meerdere accommodaties te combineren in één reservering. Gasten kunnen door middel van de interactieve plattegrond meerdere accommodaties selecteren en boeken.

Luxe accommodaties

De accommodaties op de EuroParcs vakantieparken zijn er in alle soorten en maten. Van comfortabele chalets en bungalows tot luxe villa's en safaritenten. Alle accommodaties zijn voorzien van alle gemakken, zodat je niets tekort komt tijdens je verblijf.

Unieke locaties

De EuroParcs vakantieparken zijn gelegen op unieke locaties, waardoor je altijd in de buurt bent van leuke activiteiten en bezienswaardigheden. Ga bijvoorbeeld wandelen in de duinen, fietsen door de natuur of breng een dagje door in een attractiepark.

Ook een recreatiewoning bezitten?

Bekijk dan ons actuele aanbod op de website of bel even voor een specifieke vraag.